Bij een wintersportvakantie in Tirol hoort natuurlijk ook de nodige après-ski. Lekker uit je dak gaan, na een heerlijk dagje in de sneeuw is altijd een prima afsluiter van zo’n prachtige wintersportdag. En al helemaal als je in Oostenrijk op wintersport bent. Want wat is er nou mooier dan een echte Oostenrijkse Après-ski?

Typisch Tiroler après-ski

Een après-ski in Tirol misschien? Hier is het tijdens de après-ski volop genieten van gezellige muziek en een drankje in net zo gezellige berghutten en/of bars. In heel Oostenrijk is de après-ski enorm populair, maar die in Tirol heeft zo zijn eigen karakter. Regelmatig vind je in de après-ski bars en hutten Nederlandse artiesten die er met hun live muziek een supergezellig feest van maken. Hier een paar populaire après-skiplaatsen:

St. Anton am Arlberg

In deze wintersportplaats kun je alle kanten op. Je kunt een rustig barretje opzoeken en daar gezellig wat nakletsen over de mooie skidag die je achter de rug hebt. Als je wat meer actie wil, dan duik je natuurlijk de echte après-skibar in om er een bruisend feest van te maken met veel muziek en lekkere drankjes.

ALIBI

Voor een lekker biertje aan het einde van de dag, kun je terecht bij de ‘ALIBI’. Dit is een heel gezellige pub in St. Anton en ze schenken hier veel verschillende soorten bieren uit verschillende landen. Dus houd je van bier, dan is ALIBI zeker een aanrader.

Anton Bar

Dan is er ook nog de gezellige Anton Bar, waar je lekker rustig kunt nagenieten van je actieve skidag in de sneeuw met een drankje en verschillende lekkere hapjes (Schmankerln) en ook hier is er gelegenheid om lekker te dansen op goede muziek.

Mooserwirt

Natuurlijk vergeten wij de gezellige après-ski niet bij het overbekende Mooserwirt. Deze bar is vooral populair bij de Nederlanders en Duitsers, en ligt direct aan één van de mooie ski-afdalingen. Dat betekent dat je na je afdaling zo de bar in kunt lopen, het bruisende après-skileven van Sankt Anton am Arlberg in. De meeste mensen hebben dan hun ski-outfit nog aan. Het feest hier begint alvast om 16.00 uur met natuurlijk lekker bier en harde muziek. Meteen om 16.00 uur zit de hele après-skibar al vol met mensen, klaar om er een groot feest van te maken.

Krazy Kanguruh

Ook een erg populaire après-skibar is de ‘Krazy Kanguruh’. Vroeg in de middag kun je hier al terecht voor een heerlijke lunch en aan het einde van de middag breekt het feestgedruis hier los. Deze bar is iets rustiger dan de Mooserwirt, maar zeker niet ongezelliger. Over het algemeen komen hier net wat jongere mensen dan in Mooserwirt en er is natuurlijk een dj die zorgt voor goede en gevarieerde muziek.

Ischgl

het gezellige en mondaine skidorpje Ischgl in de Savretta-Arena in Tirol staat bekend om de uitbundige en gezellige après-ski. Deze wintersportplaats is zelfs al 4 keer achter elkaar uitgeroepen tot de wintersportplaats met de beste après-ski. Aan het einde van de middag begint het spektakel al met een bruisend feest in de après-skibars, waar je regelmatig bekende sporters, filmsterren en zangers tegenkomt.

In de avonduren gaan ook de clubs open, waar je helemaal uit je dak kunt gaan.

Kuhstall

Een erg populaire après-skibars in Ischgl is wel de Kuhstall. Verschillende wintersporters van alle leeftijden komen hier hun après-skifeestje vieren. De muziek hier is erg gevarieerd en bier wordt in grote pullen geschonken. Het is hier wel heel druk, maar als je dat geen probleem vindt kun je er een grandioos après-skifeest van te maken.

Nevada Alm

In hotel Nevada bevind zich de bruisende après-skibar Nevada Alm. Het feest begint hier al aan het einde van de middag en gaat door tot in de vroege uurtjes. De combinatie tussen de gevariëerde muziek, de verschillende lekkere drankjes en de supergezellige sfeer maken deze bar tot de meest gezellige bar van het après-skidorp Ischgl. Wat ook heel mooi is is dat deze après-skibar direct aan de helling ligt, dus na een ski-afdaling kun je meteen deze après-skibar inlopen om feest te gaan vieren. Mocht je eerst nog een hapje willen eten dan is het restaurant van het hotel Nevada een perfecte plaats voor een heerlijke maaltijd.

Schatzi Bar

Een andere populaire après-skibar is de ‘Schatzi Bar’. Deze bar ligt direct aan de skihelling, in het hotel Elisabeth. Dus net als bij de Nevada Alm kun je ook hier na het skiën zo vanaf de skipiste naar binnen lopen. Het feest begint hier om 16.00 uur en stopt al rond 19.00 uur. Na 19.00 uur is er in deze bar gelegenheid om te genieten van de heerlijke pizza’s of andere goede maaltijden in Hotel Elisabeth.

Als je dan na een heerlijke maaltijd verder wil feesten, ga dan naar een van de gezellige clubs in Ischgl, waar je tot diep in de nacht uit je dak kan gaan.

Sölden

De après-ski in Sölden is vooral heel uitbundig en de sfeer is echt gezellig. Tussen de winkels in het centrum van het skidorp vind je veel bars, café’s, discotheken, enz. waar mensen uit de diverse landen komen voor een gezellige après-ski. Na een wintersportdagje in de sneeuw, kun je hier genieten van een glas Jagatee, Lumbumba of Glühwein. Enkele populaire après-ski bars zijn:

Alm Rausch

Dit is een klein en sfeervol typisch Hollands après-skibarretje, dat al vanaf 15.00 uur open gaat. Hier wordt veel Nederlandse muziek gedraaid en er komen dan ook veel Nederlanders op af. Het bier vloeit hier rijkelijk en dat is ook wel te merken aan de gasten, want de meeste wintersporters die hier komen feesten zijn al voor 18.30 uur behoorlijk aangeschoten. Het is dan ook aan te raden om vóór die tijd een andere après-skibar opgezocht te hebben.

Schirmbar

Deze skibar is gebouwd in de vorm van een iglo, bestaat voor het grootste deel uit glas en de temperatuur is hier ook redelijk laag, waardoor je het gevoel hebt buiten te staan. De bar is al geopend vanaf 14.00 uur. Als je na een actieve skidag in de sneeuwhonger hebt, kun je in deze après-skibar alvast genieten van het heerlijke eten dat er geserveerd wordt. Vooral de hamburgers zijn hier erg in trek. Daarna is het tijd voor een welverdiend après-skifeestje met hoofdzakelijk Oostenrijkse muziek. Mensen gaan hier helemaal uit hun dak en dansen zelfs op stoelen en banken. rond 22.00 uur sluit deze après-skibar weer.

Mogul

Dan is er nog de gemoedelijke après-skibar Mogul. Het wintersportpubliek dat hier komt is meestal 30 jaar of ouder en de deuren openen hier al rond 16.00 uur. Wat muziek betreft is er hier voor iedereen wel wat te vinden. Liefhebbers van house, R & B, rock, pop, 80s/90s komen hier allemaal aan hun trekken. Wat ook heel prettig is, is het snelle werken van de bediening hier. Je hoeft dus niet echt lang te wachten op jouw drankje.

Kuckuck

Zoek je toch wat rustigers, in plaats van al dit après-ski geweld? dan is de après-skibar Kuckuck een aanrader. Deze bar ligt dicht bij het dalstation van van de Giggijoch berg. Na het skiën kun je hier heerlijk in de frisse berglucht bijkomen met een gezellig achtergrondmuziekje én een lekker drankje, niet te vergeten.